BUDO-RYU INTERNATIONAL

Shihan Rob Rohrey 5e Dan Budo-Ryu & 5e Dan Kodokwan Ju-Jitsu

Budo-Ryu International Nederland

Budo-Ryu International Nederland


Budokan Netherlands, a dojo I am proud of

Richard Salmon Dai-Hanshi: "13-11-2008 - Tijdens de ontwikkeling van onze Budo-Ryu International hebben we veel oude en nieuwe vrienden gevonden. Zoals iedereen waarschijnlijk al weet, is Rob samen met zijn vrouw Coby, onze BRI administrator, uitgegroeid tot de belangrijkste drijfveren van onze BRI. Wat mij verbaast en vernedert is dat Rob in 1972 werd geintroduceerd in het Budokan / Budo-Ryu systeem in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika, en om bij zijn terugkeer naar Nederland zijn Budokan roots niet te vergeten. Rob was vastbesloten om zich te herenigen met het Budo-Ryu systeem. Na bijna 30 jaar, na het verlaten van Zuid-Afrika in 1978, kwam zijn wens uit in 2008.

Terwijl hij in Zuid-Afrika trainde onder Sensei Hugh Sadler, het hoofd van de Pietermaritzburg dojo en als een teken van zijn toewijding, reisde Rob regelmatig de vele mijlen naar de Budokan SA Honbu dojo in Durban om training en instructies te ontvangen van de late Shihan Ray Ryan, op dat moment het hoofd van Budokan SA.

Bij zijn vertrek uit Zuid-Afrika in 1978, kreeg hij de graad van 1e Dan en bij zijn terugkeer naar Nederland, niet in staat om in contact te komen met Budokan / Budo Ryu instructeurs of dojo's om zijn Budo-Ryu opleiding voort te zetten stapte Rob over naar Shotokan en was in de gelegenheid om met een aantal senior instructeurs zoals Kase 8e Dan, Miura 10e Dan, en de beroemde Kanazawa 10e Dan, te trainen. Uiteindelijk behaalde Rob zijn 3e Dan in het Shotokan systeem.

In 1989 begon hij zijn eigen 'Budokan Nederland' en hoewel hij de ethiek en principes van zijn Budokan training voortzette, gaf hij geen les in het Budo-Ryu systeem. In 1996 ontmoette hij Vince Morris 8e Dan Kissaki Kai en kreeg hij in 1998 zijn 4e Dan in Kissaki-Kai karate.
Sensei Rob heeft echter nooit zijn Budokan / Budo Ryu roots vergeten en dankzij het internet leerde Rob en ik elkaar kennen in 2007 en werd hij onze meest vurige supporter. Zodra het contact werd gelegd was hij, samen met Coby, vastbesloten om terug te keren tot het Budokan / Budoryu systeem. Het contact is uitgegroeid tot een prachtige vriendschap, eerst door tientallen e-mails en telefoontjes, en daarna verzegeld door hun ongelooflijke vrijgevigheid om zowel mijn Uchi Deshi en mijzelf naar Nederland over te vliegen om ons Budo-Ryu systeem opnieuw in te voeren aan hem en zijn leden.


Na meer dan dertig jaar van karate training, en de paar weken van intensieve Budo-Ryu training plus zijn andere prestaties in de martial arts, was ik trots om de graad van 5de Dan en de titel van Shihan aan Rob te geven.

Zelfs voor mijn reis naar Nederland om Rob en Coby persoonlijk te ontmoeten, deelden we ideeën door middel van e-mails en telefoontjes en kwamen uiteindelijk samen om Budo-Ryu International te vormen. Het is een eer en een voorrecht voor mij om Rob en Coby en hun Budokan Nederland onder de Budo-Ryu International paraplu te hebben en ik dank hen voor hun ongelooflijke loyaliteit. "

NOOT: In 2010 veranderde Budokan Nederland de naam in Budo-Ryu International Nederland

Budo-Ryu International Nederland


ROBERT ROHREY 'Shihan 5e Dan' - Instructeur Budo-Ryu Karate begint zijn karate carriere in 1970 bij sensei Johnny Malawauw, KBN Shotokan. In 1971 verhuist Rob naar Zuid-Afrika waar hij met Budo-Ryu karate begint onder sensei Hugh Saddler & Shihan Ray Ryan van Budokan Zuid-Afrika. Terug in Nederland traint Rob Shotokan bij sensei Rade Donevic & sensei Klaas Otto.
Shihan Rob was in de gelegenheid te trainen met enkele Grootmeester; SHOTOKAN 1993-1996; Taiji Kase, Masaru Miura, Hirokazu Kanazawa, Hiroshi Shirai en Dirk Heene.
Rob vormt Budokan Nederland in 1989, het latere Budo-Ryu International Nederland. In 1995 ontmoet hij Vince Morris en sluit zich aan bij het IIKR. In 2007 ontmoet Shihan Rob de grondlegger van het Budo-Ryu Karate, Richard Salmon "Dai-Hanshi" en herondekt uiteindelijk zijn ware roots.

Hanshi Richard 2008: " Rob you have had a wonderful karate career, with great variety, which builds both your knowledge and character. I’m impressed and know you will go on from strength to strength. I’m honoured to have you under the Budo-Ryu name. I am also proud to have been able to raise Rob Rohrey to the rank of “Godan” in our Budo-Ryu System and title of Shihan. Rob has been a Yondan for many years and has proved to be a “loyal” practitioner of the True Art of Karate for nearly 40 years as he has been training in different Systems, although our Budo-Ryu System has always been his foundation."

Budo-Ryu International Nederland

BUDOKAN SA JAREN

1972 / 1978 Lid van BUDOKAN SA

4-2-1978 1e Dan Budo-Ryu South Africa
Ray Ryan 7e Dan, Stijlhoofd Budokan SA/Budo-Ryu


SHOTOKAN JAREN

1971
Rob's eerste sensei; John Malawauw 5e Dan KBN Shotokan Karate

17-3-1984 2e Dan Shotokan
Rade Donevic 6th Dan, Ikken Hissatsu Shotokan Karate
Rob Rohrey' Shotokan sensei van 1984 tot 1990


1989 Rob start Budokan NL, in 2010 wordt de naam veranderd in Budo-Ryu International Nederland

29-6-1990 3e Dan Shotokan
Rade Donevic 6e Dan, Ikken Hissatsu Shotokan Karate

DEELGENOMEN SHOTOKAN SEMINARS 1993/1994
Sensei Taiji Kase, sensei Miura, sensei Kanazawa and sensei ShiraiKISSAKI-KAI JAREN

1996 / 2006 Lid van Kissaki-Kai Karate/IIKR

1996 IIKR (International Institute for Kyusho Jutsu Research)
Aangesteld door Vince Morris als IIKR coördinator voor Nederland


4-10-1997 3e Dan Kissaki Kai
Vince Morris 8e Dan - Stichter Kissaki Kai Karate (former IIKR)


11-10-1997 Kissaki Kai Instructeur 1998 - Kyuso Jutsu Instructeur Level 2
Vince Morris 8e Dan - Kissaki Kai Karate


24-11-1998 4e Dan Kissaki Kai
Vince Morris 8e Dan - Kissaki Kai Karate
BUDO-RYU JAREN

2007 Founder member of Budo-Ryu International

13-12-2007 4e Dan Budo-Ryu
Richard Salmon 8e Dan - Stichter Budokan SA/Budo-Ryu


26-7-2008 5e Dan Budo-Ryu
Richard Salmon 8e Dan - Stichter Budokan SA/Budo-Ryu


26-7-2008 SHIHAN titel
Richard Salmon 8e Dan - Stichter Budokan SA/Budo-Ryu

26-7-2008 Budo-Ryu Instructeur
Richard Salmon 8e Dan - Stichter Budokan SA/Budo-Ryu

5-5-2011 Budo-Ryu International Lifetime Achievement Award
Richard Salmon 8e Dan - Stichter Budokan SA/Budo-Ryu

8-5-2017 5e Dan Kodokwan Ju-Jitsu
Shihan Jonathan Kruger 7e Dan - Kodokwan Judo & JuJitsu Club Zambia
Shihan Rob Rohrey is de Kodokwan vertegenwoordiger voor Nederland, met de oorspronkelijke Kodokwan leerstellingen uit 1928, van Seishi Teppei en Dr. Henry Johnston, doorgegeven aan Zambia; Joe Grant Grierson, John Kruger en Jonathan Kruger.


close view - click on the pictures

Budo-Ryu International Nederland

BUDOKAN NEDERLAND, OPGERICHT IN 1989, TEGENWOORDIG BEKEND ALS BRI NEDERLAND

Budo-Ryu Karate, Kyusho- en Ju-Jitsu met Shihan Rob Rohrey, 5e Dan Budo-Ryu & 5e Dan Kodokwan Ju-Jitsu. Eke dinsdagavond 19.00-21.00 uur. Verenigingsgebouw Ammekore, Hertenweg 2, 4455 TL Nieuwdorp.

BUDO-RYU INTERNATIONAL MARTIAL ARTS DEFENCE

WEERBAARHEIDSTRAININGEN VOOR IEDEREEN - WORKSHOP OP MAAT